Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

farcry3boxV lednu si budu stavět nový počítač, takže z toho důvodu jsem si Far Cry 3 nainstaloval jen pro krátké asi dvouhodinové otestování. Pravda, že na lepší detaily mi už hra nešlapala nějak echt plynule. Měl jsem co dělat, abych si grafiku nastavil kolem 30 FPS. Proto si počkám pár týdnů na zbrusu nový stroj s Windows 8 Pro 64bit, novým silným procesorem a novější grafikou, než mám dnes. Holt to omezení na 4 GB RAMky u Windows XP 32bit už je v aktuálních hrách znát.

Každopádně instalace mi zabrala asi 15 minut kopírování – na disku Far Cry 3 okupuje 7,8 GB místa – hra zabírá jedno DVD. Zvláštností a milou pozorností je možnost při instalaci volby mezi českými či anglickými titulky k anglickému dabingu. To rozhodně u počeštěných her u nás nebývá zvykem, nabízet k tomu i angličtinu. Za to velká pochvala! Před hraním se provede stahování a instalace “day one” patche, jenž povýší hru na verzi 1.01 a který je 258 MB macatý. Podobně se chce updatovat i nutná služba uPlay a až pak lze konečně hru spustit. Dále pak lze hrát už bez DVD média v mechanice.

Moc mi nevyhovuje ten proporcionální podivný font písma v menu hry, nicméně počátek kampaně je nejen řádně adrenalinový, ale díky velkému charisma úhlavního záporáka Vaase (to je ten pankáč z obalu hry) také zábavný a správně motivující. Mrkněte na spodní obrázky z bohaté Edice šílenství (v originále Insane edition), která je za zhruba patnáct stovek za PC verzi v českých obchodech stále ještě k mání. A vzhledem k tomu, že české obchody i dopravní společnosti šly letošní Vánoce do sebe, tak máte stále ještě čas si hru objednat tak, aby vám do Štědrého dne dorazila přímo pod stromek. Už po tom kratším hraní se na lednové pokračování na silnější mašině hodně těším, trojka se, zdá se, opravdu povedla.

 

 

Papírový přebal s odklopnou hlavou uložené figurky maskující Vaase

 

 

farcry302

Kompletní obsah: příručka pro přežití v přírodě / list s DLC do hry / katalog Playman a promo Rocksmith / plátěná taštička na hru / hra a český manuál

 

 

 Ukázka z příručky na přežití

 

 

farcry304

Schválně vyšisovaná plátěná taštička, ve které je vše uloženo

 

Oficiální stránka Far Cry 3 je zde, přičemž až na Hrej (7/10) a Tiscali (8/10), daly všechny hlavní české herní servery shodně po devítce.