Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Malá velká série deskových her je drobným unikátem na současném trhu společenských her. V originále se řada jmenuje Tiny Epic a včetně zbrusu nových dobrodružství (Tiny Epic Quest) již čítá 5 titulů. A proč právě takový zdánlivě nesmyslný název? Tiny značí malou a snadno přenositelnou krabičku, tedy batůžkový formát, abyste si mohli jakoukoliv hru z řady pohodlně hodit do tašky na cesty. A Epic zase ukazuje na velkou hratelnost, tedy pokročilejší pravidla, které se blíží velkým a rozsáhlým deskovým hrám.

U nás v produkci REXher česky vyšly 3 tituly: Malé velké galaxie, Malá velká království a nynější novinka Malá velká dobrodružství. Právě Malá velká dobrodružství jsou z těchto her asi nejkrásnější, obsahují nejhodnotnější komponenty a nabízí nejpokročilejší pravidla, která nepostrádají možnosti ani hloubku, i když hra na první pohled vypadá velice roztomile. Hra se sice již krátce prodávala, ale originální vydavatel Gamelyn Games poprosil, ať se světové prodeje sesynchronizují s pozdější oficiální premiérou a tak jsou prodeje nyní do 20. srpna dočasně pozdrženy.

Následující video názorně ukazuje, že i v malém a kompaktním balení lze nalézt výtvarně i hratelně naprosto špičkovou hru, kterou si navíc zahrajete i sami a jež nestojí ani pětistovku!

 

 

Český návod zatím není dostupný, ale anglický si stáhnete zde.