Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

bmw.jpgNedávno jsem zde psal o PR hře BMW M3 Challenge nabízené zdarma ke stažení. Pokud jste ji nějakým způsobem prošvihli, určitě si jí stáhněte. Podrobnější informace hledejte např. na games.tiscali.cz. Nyní se ale konečně rozjíždí toužebně očekávaný online turnaj otevřený všem, tedy příležitost, jak nasbírané kilometříky za volantem silného kupé M3 zúročit.

Ovšem menší zklamání asi způsobí nabídka cen pro nejlepší závodníky, protože zde absentuje opravdové BMW M3, jak by si jistě někteří přáli. Absolutní výherce se musí spokojit "pouze" s nabušeným notebookem Dell XPS M1730. Dále je v tombole funkční replika herního volantu z formule 1 týmu BMW Sauber, originální podepsaná kombinéza od Nicka Heidfelda a naposled sběratelské modely bílé M3 v měřítku 1:18 a 1:43.

Účast je otevřená úplně pro všechny nad 18 let věku a vyžadován je samozřejmě přístup na internet s rychlostí alespoň 128 Kb/s obousměrně. Jestli je registrace otevřená právě teď, vlastní turnaj započne od 26. října a bude pokračovat až do 15. ledna příštího roku. Fáze registrace ovšem končí již za chvíli, tedy 19. října. Maximální počet jezdců byl stanoven na 1005 účastníků, přičemž o nasazených pilotech rozhodne losování, tedy nikoli pořadí podaných přihlášek.

Pojedou se klasické závody v přesně stanovaný čas, kdy se musí všichni vylosovaní účastníci připojit do hry v průběhu předstartovních 10 minut za dohledu adminů hry. Nejlepší závodníci (nejméně 4 a nejvíce 7 podle úrovně kola) z každého závodu postoupí do dalšího závodu, kdy se opět utkají ve stanovený čas s dalšími postupujícími. Před každým závodem se pojede ještě kvalifikace rozhodující o pořadí na startu. Povoleny budou všechny asistence i automatická převodovka, což je určitě dobrá zpráva pro pohodlnější jezdce.

Ovšem zapnuté budou i kolize a poškození vozu, stejně jako vlajky, přičemž jakýkoli hrubější dotyk a bourání, popř. nebezpečná jízda zapříčiní okamžitý vyhazov, takže to chce natrénovat opravdu čistou jízdu. Každý závod uvádí trénink a přihlačovací okno v délce zmíněných 10 minut, poté následuje 5 minutová kvalifikace a závody v prvním kole se pak pojedou na 5 krátkých okruhů. Pokud postoupíte z těchto rozjížděk, následující úrovně závodů se pojedou již na dlouhou Grand Prix verzi tratě a to ve finále až na 25 kol.

Kompletní popis pravidel turnaje najdete zde a neméně důležité právní aspekty zase tady. Registrovat do turnaje se pak můžete z této stránky.