Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Počítačová verze Dead Space je oproti konzolovým variantám jak známo diskriminována omezeným počtem povolených instalací, které zřejmě prozatím nelze nijak resetovat nebo vymazat. Hra se totiž nuceně registruje po instalaci přes internet, přičemž má být povoleno jen asi pět nových instalací. Proto jsem se poptal v jedné větší pražské prodejně her Hry-Presto, která je známa i tím, že u nich není problém prodat prakticky jakýkoli i ne tolik žádaný titul, který vám třeba jinde odmítnou vykoupit. Na můj dotaz, jestli tedy vykupují počítačové mutace Dead Space, jsem dostal zamítavou odpověď.

Právě díky omezenému počtu aktivací tyto hry vůbec nevykupují, a to samozřejmě ani do komise. Obávám se, že jinde to bude asi lautr to samé, provedený výkup bych pak připsal na vrub spíše neznalosti prodavače než uvěření hráči, že hru nainstaloval všeho všudy jen jednou jedinkrát. Možná bych měl jedno mírně podlé řešení. Pokud by se vám podařilo stáhnout igelitový obal z nějaké hry bez poškození, což není za pomoci nožíku tak těžké, můžete zkusit zabalit Dead Space zpět do igelitu.

 

 

Pak balení opatrně zalepit sekundovým lepidlem a hra pak může vypadat znovu jako nepoužitá. 🙂 Samozřejmě při tomto podvůdku byste měli zachovat trochu cti a neprodávat tak bezcennou originálku po páté instalaci. Jako báchorku si můžete zkusit vymyslet nějaký příběh, že se buď bojíte hru vůbec rozbalit, dostali jste ji darem ve špatné verzi (nemáte PC), nebo máte od pohledu tak slabý počítač, že ji jistě vůbec nerozchodíte. 🙂