Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Celkem už 11. titul značky Far Cry (v hlavní linii 5.) vyšel nejen v obyčejné verzi, ale také v bohatší sběratelské, jež má doporučenou cenu 1999,-. Pokud chcete nejen za českou PC originálku této sběratelky ušetřit skoro 400,-, kupte si jí na Surtepu zde. Přiznávám, že hodnota vloženého materiálu samozřejmě ani zdaleka nedosahuje ani hodnoty těch necelých šestnácti stovek, nicméně pro fajnšmekry, co mají rádi ke hře něco navíc, se jedná stále o docela lákavou krabičku. Celé sběratelské balení obklopuje nasouvací přebal v češtině, pod ním už je bytelná kartonová (1,5 mm silná) dvoudílná krabice – balení váží 650 gramů, je veliké cca 15 x 20 x 5 cm a je vyráběné v Polsku.

 

 

Velmi pěkně a vtipně je krabice rozdělená vejpůl na dvě části, přičemž když je od sebe oddělíte, odkryjete tím řezáky šavlozubého tygra. Veškerý obsah je přesně poskládán v dolní části krabičky do posledního místečka. Prvním na ráně je soundtrack na samostatném CD, obsahující celkem 27 tracků, z nichž je 19 hudebních skladeb a zbývajících 8 jsou namluvené ukázky jazyka Wenja. Dohromady to dá 75 minut hudby a hlasů.

 

 

Pěkný je i plechový steelbook od společnosti Scanavo z Dánska (jim patří ochranná známka SteelBook) s krásným artworkem na čelní straně. Pokreslená je i vnitřní část s průhlednou plastovou vložkou pro umístění disků, nicméně steelbook je nižší než klasická DVD krabička, jež je také v balení, takže do plechovky už nevměstnáte vyšší tištěný manuál. Je to ale celkem jedno, protože se stejně jedná jen o stránku se servisními informacemi v několika jazycích, která je celkem k ničemu. Plnohodnotný tištěný manuál tak hra neobsahuje.

 

 

Klasická DVD krabička je stejná jako u obyčejné verze a skrývá zmíněný servisní letáček a dvojici DVD disků. Hra je na PC s českými titulky. Nemůže chybět ani obligátní kódík na stažení DLC do hry. S jedním kódem tak získáte 3 extra mise v minikampani “Legenda o Mamutovi”, dále extra zbraň v podobě kosti krvavé Shasti a nakonec 4 balíčky vylepšení pro zřejmě ochočenou zvěř.

 

 

Nejlepší věcí v balení je barevný slovníček zdejšího umělého jazyka Wenja, na němž ostatně pracovala pětice jazykovědců podle tehdejších pravěkých  posuňků na území střední Evropy, jež se podařilo objevit. Příručka má 68 stránek, na nichž naleznete nejen slovník (wenjajsko-anglický), ale i stejně popsaného průvodce hrou, představení kmenů, zbraní i zvířat, a to vše s doprovodem krásných kreseb.

 

 

Poslední součástí je pak jednostranná rozkládací mapa celého světa Oros. Je velmi podobná stejné mapě z minulého Far Cry 4, zřejmě ji maloval ten samý ilustrátor. A tím je obsah vyčerpán, přátelé! Jestli se Far Cry: Primal Sběratelská edice za tu cenu vyplatí, nebo vám postačí obyčejná verze (ty samé sběratelky samozřejmě mají i konzolové verze pro PlayStation 4 a Xbox One), si už musíte rozhodnout sami.