Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

zombie.jpgBulvárně reportní a zábavní server Showbizz (viď Přizdo?) přinesl zajímavou novinku, kterak jeho redaktoři exkluzivně odhalili novou českou hru, o které zatím veřejnost neměla ani tušení.

Je ale pravda, že osazenstvo tohoto plátku má úzké kontakty na české vývojáře Centauri Productions, jenž mají čerstvě na triku první českou hru podle filmu, tedy Rock Podvraťáků. Ta se jim zas tak moc nepovedla, no jejich další dílko má podle mě již lépe zaděláno těsto, teď jen počkat jak to všechno nakyne. Proto taky v článku diskrétně tuto hru nezmiňují, naopak připomínají povedenější Žhavé léto. 🙂

Připravovaná hra má být vlastně průsečíkem a mixem béčkových filmů a srandovní hororové akce po vzoru Painkillera a Resident Evilu, šiknutého Žhavým létem. Nemá chybět horda namakaných zbraní, včetně metače kůlů, ani roztodivná kárka prý s možností transformace do vylepšeného bojového stroje. Když se to všechno hodí na americký divoký západ třicátých let, může z toho být docela slušná mela jak v pozitivním, tak i v negativním slova smyslu.

Ještě se pamatuji na nějaký film Noc živých a mrtvých či co, jak hlavní hrdina kosil obrovské zástupy zambíků sekačkou přidělanou na pásek. Výsledek pak byla taková červená stříkačka, jako když neopatrný řezník strčí ruku do mašinky na vycpávání jitrnic. Nebo jednu zambíckou rodinku, kterak mrtvá manželka krmila manžela po sklopení jeho hlavy, načež mu to všechno vypadlo na koberec. Hodnota filmu nulová, snad jen tuny kečupu v něm měly nějakou cenu, ale řechtal jsem se u toho jako blázen.

Proto nejen možná i mě na trhu chybí opravdu humorná hororová akce (horor a humor, jde to vůbec k sobě?), když jsem doposud některé obdobné kousky zatím spíše míjel (Stubbs the Zombie). No uvidíme, jak se to všechno vyvine. A já jen doufám, že kromě metače kůlů tvůrci nezapomenou ani na tu benzínovou sekačku!

Celý původní článek naleznete zde.

Oficiální www stránky Centauri Productions jsou pak zde.