Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Za sebou mám asi 5 báječných večerů s pozvanými přáteli, sousedy a tedy i nehráči a kojícími matkami nad buzzovými chytáky. Pokud nevíte o co jde, tak se jedná o veleúspěšnou mega sérii vědomostních soutěží pro celou rodinu ve stylu televizního Videostopu nebo ještě lépe Riskuj!, se ztřeštěným uvaděčem Buzzem. Přitom koncept slavící úspěchy již od dob PS2 je velice jednoduchý, když prostě pomocí speciálních přibalených ovladačů – bzučáků vybíráte správné odpovědi v mnoha různých soutěžních kolech a otázkách z rozličných oblastí. Aktuálně poslední díl na PS3 a PSP se jmenuje Buzz: Světový kvíz (World Quiz), přičemž na PS3 je snad premiérově zcela lokalizován včetně výborného dabingu!

A navíc kvízy obsahují dokonce i něco otázek z našich luhů a hájů, i když ty jsou v jasné minoritní menšině. Já se bavil už dříve u anglických předchůdců na PS2, přičemž asi nemusím dodávat, že počeštění konečně přivábilo k obrazovce i další cílové skupiny, které nemohou nebo nechtějí louskat anglické otázky v dřívějších dílech. Však báječnému zážitku dopomáhá i vynikající a úderná prezentace ve stylu těch nejlepších zábavných televizních soutěží a možnost současného hraní z pohovky až v osmi soutěžících, popř. taktéž přes internet. Podrobnější dojmy si nechávám na recenzi pro Tiscali a možná se Buzz! objeví i v nějakém budoucím díle GamePage.

Že by dramaturgové po profesionálním dýžejovi a skateboardistovi pozvali třeba Jana Rosáka, co by dřívějšího moderátora oblíbeného videostopu? Něco jsem o tom zaslechl… Každopádně za malý peníz se nechají sehnat mírně starší a nepočeštěné díly (většinou ale mají alespoň český obal a manuál), jak dokládá toto krásná speciální edice Buzz: Quiz TV (televizní kvíz), kdy ve výpravném balení nejdete nejen hru, ale také sadu čtyř bezdrátových bzučáků s USB vysílačem do konzole a ještě příslušné baterie (2x AA články na jeden bzučák):

 

 

Bonusem u Světového kvízu pak mají být dva další okruhy otázek, které jsou jinak k mání výhradně skrze placený rozšiřující balíček dostupný z PS Network. A třeba na Surtepu, od nějž jsem měl sadu pro testování zapůjčenou, toto balení stojí aktuálně pouze 629,-.