Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

dreamcast.jpgNezapomenutelná a nedoceněná herní konzole Dreamcast není zdá se úplně mrtvá, protože ještě po několika letech od skončení výroby se dá tento chytrý zábavní systém v leččems překonávající i současné konzole pořídit. Můj oblíbený herní obchod Lik-Sang.com totiž nabízí repasované Dreamcasty z výstav, promo akcí, apod. ve skvělé kondici a s kompletním vybavením, takže ani nepoznáte, že se jedná o starší konzole.

Sám jeden kousek Dreamcastu vlastním již mnoho let a velmi rád si ještě dnes na něm zahraji. Výtečný koncept samostatně fungující paměťové karty, na které se dají hrát jednoduché hry propojené s “dospělejší” verzí na Dreamcast, nebo na které se v průběhu hraní zobrazují rozličné údaje (Sony kopíruje nápad ve své podobě PS3 – PSP), i ještě dnes výborná grafika, dokáží spolehlivě zaujmout oko nadšeného hráče. Dreamcast byla také první 128-bitová konzole na trhu, stejně jako první herní zařízení s fungující online podporou.

Nabízené Dreamcasty jsou kompatibilní jak s NTSC, tak i s PAL normou, takže fungují i u nás, nicméně se dodávají s americkým síťovým kabelem, tudíž se msí ještě dokoupit buď evropský kabel, nebo napěťový konventor s redukcí na naše zásuvky. Dreamcast s jedním ovladačem pak vyjde včetně poštovného do ČR zhruba na 4.000,-, což je vskutku akceptovatelná cena za dnes již málem sběratelský kousek. Stále se prodává i široká nabídka příslušenství včetně nových ovladačů, paměťových karet, propojovacích kabelů, nebo her. Velkým problémem ovšem u nás může být servis, protože se Dreamcast nikdy oficiálně neprodával. Snad jen u společnosti GameLine je kdysi prodávali, takže ti by možná o servisu něco věděli, nicméně mě zatím šlape jako hodinky. Jsou i mezi vámi čtenáři tací, co také na Dreamcast nedají dopustit?

 

Nabízené Dreamcasty na Lik-Sang.com naleznete zde.

Velmi pěkná neoficiální www stránka o Dreamcastu je zde.

A vyčerpávající údaje o konzoli najdete i na Wikipedii zde.