Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Onehdá jsem tento balíček pidihříček pro Playstation Move testoval sám a nechal zahrát i dalšího mladičkého hráče, ale ani jednomu se hra moc nelíbila, což jsema také reflektoval v minirecenzi. Včera jsme Start the Party! ale spustili s jedním ovladačem v partě s kamarády a na špatnou zábavu jsem si tentokrát nemohl stěžovat. Ovšem že bych otočil a hru začal nově zbožňovat, to ne, protože k naší dobré náladě samozřejmě přispěl o půlnoci již docela pěkně podroušený stav, takže jsme se tlemili skoro všemu.

Spustili jsme tak hru, navolili si párty režim na nejvyšší počet deseti kol a počali jsme se střídat při velmi krátkých seancích před opravdu velestupidními hříčkami. V střízlivém stavu by nás to po pár minutách asi přestalo bavit – hraní je jinak naprosto bez nápadu – ale tento večer jsme se docela pěkně zabavili. Jasně, hříčky jsou hrozné blbosti typu pinkání míčů pálkou do koše, zabíjení duchů rozsvícenou baterkou ve tmě, mlácení kladivem skřítků po palici, nebo propichování balonků harpunou, ale pro rozklácenou společnost se kupodivu docela dobře hodily.

Ona hra totiž obsahuje i několik vpravdě vtipných scén, jako že poslední hráč může zapatlat obličej vedoucího hráče a jeho podobizna pak zůstane až do konce hry takto zamatlaná. Na začátku si navíc vyfotíte svůj škleb pro avatárky a nahrajete povyk, jenž se pak pouští při začátku každé soutěže. A držet v ruce Move ovladač, když se na obrazovce vidíte jako skutečná postava a v ruce místo ovladače se vám klimbá třeba obří palice nebo prdící větrák, tak to působí docela humorně.

Start the Party! trailer

Každopádně tato sbírka hříček asi stejně moc dlouho nevydrží, protože po čase se začnou disciplíny opakovat a už se omrzí, ale na pár večírků ji můžu rozhodně doporučit. Za střízliva ji ale rozhodně nehrajte, to byste si zkazili zážitek. Start the Party! je totiž tak stupidní blbost, že si ji užijete opravdu jen s “lepší” náladičkou. Pro ukázku funkcí Move technologie ale poslouží v obou případech takřka dokonale. Oficiální www stránka Start the Party! je zde.