Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

 

Novému čtvrtému dílu V-Rally od dvojice KT Racing (Kylotonn Games – známí vývojáři špatných her z Paříže) a Big Ben Interactive (známý producent špatných her z Paříže) se podrobně věnuji v mé textové recenzi o stránku nazpátek. Jako doplněk, a abyste si vůbec dokázali tu špatnou hru V-Rally 4 představit, jsem natočil video z hraní všech 5 závodních disciplín (tedy mimo nezáživný  a nezajímavý testovací režim pro zkoušení aut v zimní Kanadě).

A to, že jedu jak totální Lama, výjimečně protentokrát není tím, že mám volšové ručičky, ale opravdu naprosto hrozným a nekomunikativním jízdním modelem většiny aut na jakémkoli povrchu. V této nejdůležitější vlastnosti řidičských her V-Rally 4 dorovnává naprosto tragického Sébastiena Loeba Rally Evo, v němž se vozítka kolikrát také nedají vůbec udržet na trati. Ještě bych to chápal u hardcore simulátoru, ale tím tato V-Rally arkáda samozřejmě není, takže je její ostuda dvojnásobná.

Já vás sice varuji, ale dobře, s přimhouřením oka se V-Rally 4 docela povedly všechny hromadné disciplíny a samozřejmě velké plus je velmi široký domácí multiplayer pro 2 hráče, jenž obsahuje nejen všechny disciplíny ve videu ukazované, ale také do hromadných závodů doplní zbytek umělými jezdci, což rozhodně jinde nebývá pravidlem! I proto jsem dal v recenzi, originálně psané pro Zing.cz, o stupínek lepší známku, než předminulému dítku Kylotonnu jménem FlatOut 4: Total Insanity. FlatOut je vlastně skoro stejný propadák, jako toto čtvrté V-Rally, jež vlastně stejně kdysi známou značku opět jen dojí.

A mimochodem, nepřijde vám krapet divné, že se tvůrci na svém oficiálním webu s V-Rally 4 ale vůbec nechlubí? O této hře tam totiž nemají asi raději ani zmínku…