Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

cartel tycoon banner

 

Do fáze předběžného přístupu byla před nedávnem vydána nová obchodní a manažerská strategie tentokrát ze strany nekalých živlů jménem Cartel Tycoon. Vyrobilo ji nezávislé studio a malý vydavatelský dům tinyBuild z amerického Washingtonu. tinyBuild sice moc vlastních her nevyprodukovali, nicméně jistě je poznáte jako vydavatele a pomocníky vývoje sérií Graveyard Keeper či Hello Neighbor. Cartel Tycoon je po devíti letech fungování jejich teprve třetí hrou, ovšem zdaleka nejambicióznější a nejrozsáhlejší. Ty předchozí dvě (No Time to Explain a a SpeedRunners) jsou totiž opravdu spíše jen velmi jednoduché hříčky. Cartel Tycoon má hlavní část vývoje již za sebou, takže by měl předběžně vyjít ve finální verzi již v průběhu 1. čtvrtletí 2021.

 

cartel tycoon screen

Výběr úkolu doručit drogy pro jednoho z vašich gangsterů

 

Titul je příběhová strategie z horního ptačího pohledu s působivými artworky, která se inspirovala v krvavém byznysu středoamerických drogových kartelů v průběhu osmdesátých let. Ve hře se stanete kápem jednoho takového kartelu, usazeného do nespecifikované lokace někde v latinské Americe (vypadá to na Mexiko), přičemž se budete snažit z kartelu vytvořit vůdčí organizaci v celé oblasti a samozřejmě likvidovat činnost konkurenčních kartelů a zločinných band. Vaše zdroje jsou tak dosti typické: drogy (hlavně kokain, marihuana a opium), čisté i špinavé prachy, metamfetamin a chlast. Budete vytvářet co nejlepší logistiku, kterou propojíte své drogové farmy, polní letiště, sklady, dílny, laboratoře, výzkumná centra a nastrčené firmy, abyste dosáhli z nelegálního obchodu co největšího profitu.

 

 

Pokaždé odlišnou kampaň má zajistit procedurálně generovaný příběh a dialogy, přičemž hra ctí zásady rogue-like akce, tudíž, když vás náhodou zabijí, začínáte novou kampaň se zkušenostmi a určitými výhodami z té předchozí. Kromě unikátní funkce náhodně generovaného příběhu a stylové grafiky mne zaujala také velmi atmosférická a příjemná hudba. Cartel Tycoon vyšel digitálně pro PC, přičemž máte dvě možnosti, jak si ho zahrát. Pokud byste rádi rovnou neomezenou verzi, můžete si jí zakoupit za rozumnou cenu 19,99 USD (cca 450,-) přímo ze stránek výrobce. Nebo nejdříve zkuste demoverzi na Steamu.