Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Včerejší osmý den po návratu z mysu Canaveral jsem pojal jako odpočinkový den a zůstal jsem doma ve Fort Myers, už jsem se nikam netrmácel. Však jsme ještě jednou zajeli luminou do osvědčeného outletu Miromar Centre mezi Fort Myers a Naples, např. tričkům od Hilfigera nebo Lacoste za 50 dolarů a druhém do páru za polovic se nedá moc odolat. A večer jsme si zase zajeli k moři do výborné sušárny jako minule.

Nyní už se pomalu loučím s krásně slunnou Floridou (je zde zase asi 33 ve stínu), když v 18h zdejšího času odlétám s nějakými Compass Airlines směr Garcíovo letiště v New Yorku a hotel Bentley na východním Manhattanu. Letadlo je ale z New Yorku zpožděné, původně jsme měli letět již v půl čtvrté. Na letiště to tady máme 15 minut, takže není kam spěchat. Jsem pevně rozhodnutý co nejdříve se na Floridu vrátit. Za prvé je tady nádherně a za druhé se musím za každou cenu ještě vrátit na dva dny do Kennedyho vesmírného střediska!

Ještě toho tam hodně čeká, co jsem prve nestihl, včetně bus exkurze na historické odpalovací rampy prvních programů Mercury a Gemini a rád bych si celé expozice prošel ještě jednou pěkně pomalu, v klidu a bez manželky… 🙂 V New Yorku ale na mě čekají také pěkné věci v čele s trochu mírnějším počasím (je tam teď okolo 18-20 a mírně pod mrakem). Jasná je Socha Svobody, výlet parníkem kolem Manhattanu, návštěva Ground Zero, projížďka metrem do Newarku, běhání v Central parku, muzikál Mama Mia! na Brodwayi, letadlová loď Intrepid s atomovou ponorku vedle, Gugenheimovo muzeum moderního umění a další.

Řeknu vám, že se mi odsuď ani nechce, je tu pěkně, lidi se na nás pěkně smějí a nemračí jako u nás doma, snad jen po našich kočkách se mi dost stýská, však toho béžového Maxíka znáte z mých hardwarových recenzí. No nic, nedá se svítit, Floridě musím po více než týdnu dát sbohem, snad jen na rok a příště se ohlásím zhruba o 1600 km jinde, z New Yorku. Jak je tady na jižním cípu USA pěkně, myslím ilustruje i to, že jsem na oba mé handheldy (PSP a DSi XL), co jsem je vzal s sebou, od letu sem ani nešáhl. Ale z té Ameriky všude kolem jsem dostal chuť si zahrát nějaké GTA. Zatím velké pozdravy do Čech a na psanou z New Yorku.