Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

velvetassPo pravdě očekával jsem mnohem více, takto je hra situovaná do smutných druhoválečných let pouze hodně chudý příbuzný zavedených konkurentů v žánru stealth akcí jako je Metal Gear Solid, nebo bližší Splinter Cell. Ovšem je jasné, že velmi nezkušení němečtí vývojáři z hansovního města Hamburku, mající za sebou pouze zcela odlišné bláznivé závody Crashday, stále neměli dost zkušeností a vtipu, aby vytvořili lepší hru.

Každopádně výsledek není vůbec špatný, byť velmi omezené pohybové a útočné možnosti hlavní hrdinky, toho času sličné a nebezpečné agentky Viollety Summer a extrémně úzký tunel úrovní staví hru někam do průměrného balíčku. Je škoda, že jste skoro stále vláčeni tvůrci doslova za ručičku a je vám neustále diktováno, jak každou situaci vyřešit. Volnosti a svobody je tu pohříchu mnohem méně, než by si tajná agentka v hlavní roli zasloužila.

Nečekejte tedy prakticky žádnou volnost v možnostech, kterak nejlépe odpravit nepřítele, nebo kterou cestou se vydat. Směr kupředu je tu pouze jediný a navíc mnohdy tak přímočarý, že kradmý pohyb bez pozornosti stráží není vůbec možný. Taktéž je prakticky vaší jedinou zbraní útočný nůž, protože střelné zbraně mají vždy jen minimum nábojů a tak se využijí spíše minoritně.

Co se ale na druhou stranu určitě povedlo, je velmi nenáročná, ale přesto znamenitá a stylově temná grafika s výrazným barevným tónováním a taktéž pár pěkných dovedností hlavní hrdinky, mezi které bych zařadil pískání pro přilákání stráže, nebo nahlížení klíčovými dírkami do dalších místností. Ovšem variace na bullet time, zde v podobě jakéhosi oblouznění po píchnutí injekce morfia, působí krapet podivně a skoro i násilně.

Hru k nám zřejmě nikdo oficiálně nedoveze, nicméně díky individuálnímu importu by někteří prodejci titul za zhruba 1000-1200,- měli od zítřka, což je datum evropského launche, dovézt na vlastní triko. Už i díky velké obtížnosti (agentka nepřežije již jen dvě-tři kulky) a tak nutnému znovuopakování různých pasáží, bych hru doporučil spíše zkušenějším a trpělivějším hráčům, kteří se nezaleknou větší výzvy a poměrně stereotypního postupu.

Hra má vyjít na PC a Xbox 360, přičemž oficiální web naleznete zde.