Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Málokdy mě nějaké promo video nebo trailer nějak osloví, tím méně, pokud je to navíc teaser trailer, jenž z pozdější hry neukazuje vůbec nic. Zde na internetu se to doslova hemží filmečky nevalných kvalit, které v desítkách kusů doprovázejí tu či onu hru. K podzimní vojenské akci Ghost Recon: Future Soldier pod záštitou Toma Clancyho vyšly oficiální cestou zatím snad pouze dvě videa.

To první je pouze sled textu a pár symbolů v podobě teaser traileru, jenže záhy se objevil ještě druhý teaser, nyní ale již v podobě hraného minifilmu. Tedy dílka v podobném duchu, jako krátkometrážní doprovázející filmeček se skutečnými herci k Assassin’s Creed II. A ten už je naprosto perfektní, včetně výrazné výpravy, hutných počítačových efektů a triků, stejně jako představení hlavních aktérů připravované hry. Však aby ne, když trailer zrežíroval poměrně schopný Ben Mor ze společnosti Little Minx, z části patřící Ridleymu Scottovi.

Speciální efekty, a že jich je, vytvořili zase pracovníci studia Asylum, jež se na tom samém podepsalo pod posledním filmovým Terminátorem. Mor ale dostal na starosti pouze tento jediný malý trailer. Ubisoft plánuje natočení stejného krátkého filmu jako k Assassin’s Creed II i pro Future Soldier, s ním ovšem oslovil pány Hervé de Crécyho a Françoise Alauxe, tedy tvůrce oskarového krátkého snímku Logorama. Celý snímek se ovšem dostane na veřejnost až v době, kdy bude vypuštena hra, tedy na podzim tohoto roku.

Každopádně už krátký živý trailer je vynikající, tedy alespoň podle mého mínění. Akční, hutný, dramatický i efektní, takže se na něj dívám už poněkolikáté za sebou. Moc se mi sice nezdá to závěrečné zničení dvou smyšlených tanků Attila Mark IV. těmi mini střelami, protože na dnešní vrstvený pancíř je potřeba zpravidla mnohem větší ráže a hlavně velké rychlosti střely, ale hra přece také nebude 100% realistická, tak se to dá pochopit.

Asi vás podceňuji, ale pokud jste tento druhý trailer z nového Ghost Reconu ještě neviděli, tak rozhodně doporučuji. A to je k dispozici i ve full HD rozlišení 1920×1080 bodů. Velká lahůdka a o důvod víc, se na Future Soldier pěkně těšit!

Oficiální www stránka Future Soldier je již v provozu zde, byť na ní naleznete zatím pouze toto video, novinky a odkazy. Ještě připomínám, že přístup do multiplayerové bety Future Soldier Ubisoft rozhodil v podobě kódů do prodejních balení čerstvě příchozího Splinter Cellu: Conviction, jak už jsem psal minule.