Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Tak se mi do pracek dostala na pohled taková malinko vylepšená edice Halo: Reach, co zvenku vypadala jen trochu lépe než obyčejně. Ale uvnitř jsem se nestačil divit. Tato limitovaná edice doslova přetéká vloženými bonusy, přitom stojí tolik, co obyčejná hra pouze s manuálem a diskem. Nejsem žádný fanoušek Halo univerza, a hrál jsem vlastně jen trojku kvůli článku, ale díky tomu lákavému obsahu jsem si tu hru rovnou koupil, protože tomu se prostě nedalo odolat.

Kromě standardní krabičky s vlastní hrou a s českým barevným manuálem, je zásadní černý vzduchový pytlík, tvářící se jako Černá schránka. Vlastně ještě mimo ni je letáček s kódem pro odemčení jednoho bonusového brnění do hry. Nejlepším předmětem v onom pytlíčku je jasně tajný deník jedné vědkyně nalezený na planetě Reach, plný kreseb, diagramů a zápisků o poměrech na tomto tělesu, včetně pojednání o nepřátelích. On je to vlastně takový trochu zvláštní průvodce hrou. Není to ovšem žádná šitka, protože stránky jsou vyrobeny z ručního papíru a kniha je řádně tlustá, když ji při sobě drží silné desky na magnetky. A vazba z motouzu také nevypadá věru levně.

V kapsičce se pak ukrývají další a další zajímavé předměty, jež popisují následující obrázky, jako různé výstřižky, kartotéční lístky, přístupové klíče, fotografie a poznámky, které vám pomohou pochopit celý prequel světa Halo při samotném hraní:

 

Objemný obal limitované edice Halo: Reach s kovovým úchytem

 

Kromě hry se uvnitř nachází také Černá schránka

 

Kvituji český manuál v barvě a s obrázky, hra je na jednom DVD

 

Letáček s kódem na elitní brnění do hry

 

Bublinkový obal jako vykopaná tajná Černá skříňka

 

Deník udivuje svou pečlivou vazbou z motouzu a ručního papíru

 

Zápisky a kresby bývalé majitelky deníku

 

Vědecké karty, vzorky tkání a plastový přístupový klíč

 

Vojenské dokumenty, rozkazy a místní noviny

 

Fotky vojáků, schéma skafandru Mark a pěkná reálná nášivka

 

A jako poslední kousek mapa oblasti výsadku lidských jednotek na Reach

 

Oficiální www stránka Halo: Reach je zde a toto sběratelské balení si za 1279,- koupíte tady.