Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

mcboxTakhle kdyby to vypadalo v GTA4, posteskl jsem si při projížďce po skvěle vymodelovaném a taktéž žijícím Los Angeles, s měsícem na jedné straně a slavným nápisem Hollywood na straně druhé. Poslední půlnoční klub je totiž postavený na stejném enginu, tedy tom grafickém (Rage) jako GTA4, ovšem samozřejmě kvůli tomu, že ve městě můžete pouze jezdit, je virtuální Los Angeles o poznání lepšího vzhledu, než Liberty City.

Tunerské závody vůbec nemiluju, ale když to není úplně “gangsta” a necinkají tam zlaté zuby a řetězy na každém kilometru, tak ostatně proč ne? Právě Midnight Club patří do té lepší škatule, tedy alespoň z mého pohledu, už jen díky tomu nádhernému městu, kde panuje čilý ruch a provoz, jezdí autobusy, kolem chodí lidé, na obloze zříte různá letadla a k tomu všemu je zde pravidelné střídání denní doby, včetně proměnlivého počasí.

Modely vozů jsou také velmi solidní, však za pár závodů lze i z ošklivého VW Scirocco udělat jemně poladěnou a pěknou kárku. Nechybí ani motocykly, byť jsou pouze tři, což je k počtu 43 aut docela málo, ale aspoň něco, že? Jejich jízdní model není špatný, ale na Burnout Paradise to stále nemá. Na midnightu mě zaujaly hlavně dvě věci. První jsou poldové, číhající na prohřešek po ulicích, když oproti jiným hrám nejsou vůbec tupí a lze jim poměrně těžko ujet.

mcla02

Honičky se strážci zákona závody vhodně koření a mnohdy jsem snadněji vyhrál nějaký podnik, než upláchl poldům, kteří se vás drží jako uvědomnělý pašík na jatkách. A druhak mě překvapilo velmi pěkně provedené balení (verze pro Xbox 360), které stejně jako GTA4 má logo na přední straně krabičky prolamované a zvykem nebývá ani vcelku podrobný a barevný manuál.

Vítaným bonusem navíc je pak tištěný poster, který má na jedné straně celou satelitní mapku Los Angeles i s potřebnou legendou a na druhé straně zase kompletní seznam všech motorek a aut, které si můžete postupně koupit. Mimochodem, nepamatuji se už, kdy jsem viděl hru, která má i okolní vozidla licencovaná podle těch skutečných, ne jen bezejmenné krabice na kolečkách. A vidíte, v Midnight Club je takové najdete.

 mcla01

Vynikající prezentaci pak doplňuje parádní 3D ortofotomapa města v pauze s možností GPS, přičemž ta je využívána i při ukázání místa závodů, kdy se kamera zpoza auta plynule zvedne do výše a přeletí na dané místo, což působí příjemně. U vozidel se nadějete také pečlivě modelovaných kokpitů s volnou kamerou, pouze zamrzí budíky výhradně v mílích a absence multiplayeru skrze rozdělenou obrazovku, který hry pro Xbox 360 již skoro tradičně bohužel zcela přehlížejí.

Oficiální www stránka Midnight Clubu: Los Angeles je zde.