Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Xbox360Uplynulý víkend se nesl ve znamení vlastně již čtvrtého a dá se říci i oficiálního srazu komunity kolem Xboxu 360 u nás i na Slovensku. Plný hotel Mondeo v Praze, který nás hostil i na všech dřívějších srazech, tentokrát přivítal více než 50 kluků i holek, z nichž velká část byla na této akci vůbec poprvé. I tentokrát se vše maximálně vydařilo, když se hrálo, zpívalo, pilo, jedlo a klábosilo habaděj.

Oficiální program srazu pak byl přichystán na sobotní den, který načala již skoro tradiční beseda se zástupci domácí pobočky Microsoftu, jíž patří mimo jiné dík za opětovný sponzoring hlavně co se cen do soutěží a tomboly týká. Matěj Iglo opět neúnavně odpovídal na dotěrné dotazy posluchačů, kteří mu tak trošku “umyli hlavu” za známé potíže související s naším trhem, za něž ovšem domácí zástupce nemůže.

Nicméně myslím, že naprostá většina si velmi vážila otevřenosti vyslanců MS, protože jejich účast není samozřejmostí a jen dokázala, že alespoň domácí pobočka MS se snaží svým zákazníkům vycházet vstříc i přes velmi omezené možnosti, jaké tady má. Hlavním bodem zájmu jsou vždy soutěže o lákavé ceny, nyní tím myslím trojici konzolí a množství originálních her. Tentokrát tedy přišla řada na klasický Tetris Evolution, hrající se ve čtyřech na jedné obrazovce, týmové bitky 2 na 2 v Halo: ODST a jakožto hlavní podnik se zpívalo v LIPS.

Většina z organizátorů nevěřila, že by se našlo více zpěváků a zpěvaček, kteří by se za střízliva (soutěž začala v brzkém odpoledni) nestyděli před desítkami diváků zahlaholit, ale opak byl pravdou. Soupiska tak dala solidních 16 přihlášených, kteří si to rozdali systémem vyřazovacího pavouka o Xbox 360 Elite. Kdo tipoval, že zvítězí dámský hlas, ten hádal správně…

Další část večera pak patřila nejen slavnostnímu vyhlášení soutěží, ale hlavně velmi bohatému rautu, tradičně z mého pohledu citelně chutnějšímu, než minutky z téže kuchyně, a také velmi bohaté tombole, čítající desítky nových i starších her, dva ofiko volanty, bednu triček a obblíbených klíčenek, apod. Po celý víkend se pak vydatně hrálo na přistavených konzolích a herních kioscích, od všudypřítomné a těžce hlídané Forzy 3, přes Halo: ODST, FIFA 10, až třeba ke kompletnímu bandu Guitar Hero: World Tour, který prozřetelně dovezl a všem ochotně zapůjčil jeden z účastníků.

Zkrátka a dobře i po čtvrté se, troufám si říci již pravidelný a tradiční sraz vydařil, což jistě dokumentuje drobný výběr následujících obrázků:

xboxsraz0905

8 herních kiosků + další volné konzole = Forza 3 naživo

xboxsraz0902

Beseda s hosty z Microsoftu

xboxsraz0903

Zpívání v LIPS přilákalo skoro třetinu účastníků

xboxsraz0904

Na koncertu Guitar Hero bylo stále plno

 xboxsraz0609

Ceny do tomboly a soutěží

xboxsraz0608

Někdo to dotáhl v LIPS až do finále…

xboxsraz0607

…a někdo nestačil ani pořádně zakvákat

xboxsraz0606

Pouze malá úvodní část rautu

Podrobnou reportáž z celého srazu si přečtěte na webu pořadatelské komunity Xlive a větší galerie fotografií prohlédněte zase zde.