Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

psp.jpgO víkendu jsem navštívil Králickou pevnostní oblast a prošel si několik skvěle zrekonstruovaných  dělostřeleckých tvrzí a pěchotních srubů z počátku 2. světové války. Zbytek času jsem pak strávil na hotelu v Králíkách, takže jsem si našel dostatek volného času pro krapet toho kapesního hraní. Váhal jsem doma mezi PSone s displejem a PSP, nakonec jsem dal přednost přece jen znatelně kompaktnějšímu PSPíčku. Do konce víkendu jsem pak dohrál celý znamenitý, ovšem později už dost těžký a stereotypní Ridge Racer a začal létat ve Wipeoutu Pure. Jeden večer jsem si vyhradil na sledování druhého dílu Spidermana taktéž na UMD disku.

I když jsem na PSP jinak již několik měsíců nešáhl, na cestování a do hotelu je to parádní věc, nota bene, když na tomto zařízení můžete hrát, sledovat filmy, poslouchat hudbu a ještě se někde i připojit na internet. Teď zase ale na konzolku asi dlouho nešáhnu, neboť dávám spíše přednost domácímu hraní, tudíž plánuji brzké pořízení Xboxu 360, abych měl v obýváku zase o práci postaráno. Docela mile mě ale u PSP překvapila velmi solidní výdrž akumulátoru, neboť po několika hodinách hraní a celém dvou a půl hodinovém filmu nebyla baterie konzole ani na své poloviční hodnotě.

Nicméně se mi docela začíná pozdávat, že Sony své nejmladší konzoli nevěnuje zdaleka ani takovou pozornost, jako dospělejší PS2. Nabídka nových her není bůhvíjak široká a končící vydávání zbytečně předražených filmů na UMD discích se dalo čekat. Proto se docela těším na zamýšlené reedice PSone hitů, které má Sony snad do blízkého budoucna v plánu. Byla by to příjemná vzpomínka na slavné tituly z počátků vzniku světa Playstation, ale hlavně doufám ve vydání dnes již prakticky nesehnatelných skvostů na PSone jako Metal Gear Solid, nebo série Final Fantasy.