Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

aloneinthedark.jpgPro všechny příznivce špičkové a kvalitní filmové zábavy mám velmi dobrou zprávu. Vysoce ceněná a uznávaná domácí televize Nova neváhala zaplatit velice drahou distribuční licenci a dovezla pro náročného diváka veledílo vysoce respektovaného a neskutečným talentem obdařeného režiséra Uwe Bolla. A je to Alone in the Dark, slavný film podle o trošku méně slavné herní hororové série.

Uwe Bolla netřeba blíže představovat, protože je známější a slavnější než celý Hollywood, který dob(l)yl, takže se již nějakou dobu mecce filmu říká Bollywood.  Celý film opepřují vynikající výkony hvězd filmového nebe, jako jsou Christian Slater a Tara Reid. Kvůli nesmírné finanční náročnosti veledílo vzniklo v koprodukci Velkoněmecké říše, Kanadských jízdních myslivců a amerických patriotů, načež bylo pompézně uvedeno na světová plátna v roce 2005.

Snímek má celkem 96 akcí nabitých minut plných špičkových vizuálních efektů a rozpůlených hlav s tunami kečupu Špak (sponzor filmu). Kdyby náhodou někdo nevěděl o čem je řeč, nechť si pročte drtivě oslavné odborné kritiky třeba na webu CFSD.cz. Jelikož je Alone in the Dark (Sám v Temnotě) opravdový krvák, nechávající konkurenční díla daleko za sebou, nedívejte se na něj, pokud vám ještě nebylo 16 let. A pokud bylo, tak se na něj raději taky nedívejte.

Za tento parádní spektákl byla Tara Reid i Uwe Boll nominováni na prestižní filmové ceny Golden Raspberry Award, které jim byly vyfouknuty jen podlostí kritiků, když “odborníci” nechtěli živit nehynoucí slávu snímku, jenž doslova boural multikina po celém světě. Zbývá jen dodat, že Alone in the Dark vaše, naše, moje, tvoje, jejich, ničí, TV Nova uvede ve svém projektu “Okénko náročného diváka” tuto sobotu 6. 9. 2008 v nejlukrativnějším čase pro diváky i zadavatele reklamy, tedy ve 00.20. Hmmm, takže vlastně v neděli.

Nakonec vám přeji ničím nerušený a výjimečný divácký zážitek, na který budete ještě dlouho vzpomínat. Já vás varoval…

Oficiální webová stránka filmu je stále kupodivu funkční.