Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

bully.jpgZkraje března by k nám měla dorazit faceliftovaná Xbox 360 reedice dle mého názoru vůbec jedné z nejlepších PS2 her Bully (také jinak Canis Canem Edit). Na rozdíl od řady GTA, z níž Bully vychází a využívá identický engine posledního dílu, jsem Bully s chutí a zápalem dohrál celé do konce, přičemž v pozdějších stádiích prakticky každé GTA jsem se již docela nudil. Tím že se Bully odehrává na menším prostoru a postup hrou je daleko více svázanější příběhem a nadiktovanými činnostmi, je hra alespoň pro mě daleko zajímavější a prakticky nikdy jsem se u toho nenudil.

Jsem zvědavý, jak se promítne konverze do grafické podoby, protože i když je Bully velmi hezká hra, přece jenom by jí prospělo vyšší rozlišení a menší rozostření dohlednosti. Je chvályhodné, že do nové verze tvůrci připravili i několik vylepšení, které by mohly zajímat i majitele PS2 originálů. Předně to jsou čtyři nové třídy, resp. předměty: biologie, hudba, matematika a zeměpis. A dále to je několik drobností, jako sbírka nových kostýmů (stejně je nejlepší karnevalový kostlivec) a něco nových zbraní a předmětů.

Zajímavou funkcí by mohl být taky kompetitivní multiplayer skrze rozličné minihry integrované do kampaně, přičemž si jistě vzpomenete na atrakce v lunaparku, o kterých se v tomto směru mluví především. Takto spolu mohou ale soutěžit zřejmě jen dva hráči na rozdělené obrazovce a přes internet. U Rockstarů je pěknou tradicí, že ke všem takovýmto hrám přidává velkou barevnou mapku herního světa a ani nová edice tedy nebude vyjímkou. Ba co víc, mapa má být větší, pečlivěji propracovaná a hlavně doplněná o podrobnější legendu, než je tomu u originálu. A na to já dobře slyším! Právě kvůli mapičce jsem si kdysi koupil originálku, ale to nic nezmění na tom, že si s chutí znovu zahraju modernější verzi na Xboxu 360, nebo na Nintendu Wii. Na ostatní platformy hra nevyjde.

Oficiální www stránka Bully je zde.