Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

dancecentralboxTož další taneční víkend mám za sebou a nemůžu tak říci, že nástupce nejprodávanější hry pro Kinect je špatný. Recenze pro Eurogamer je hotova (vyjde zřejmě někdy v průběhu příštího měsíce) a jen prozradím, že jsem novému Dance Central 2 dal ještě o něco lepší známku, než má jeho předchůdce. Novinky se sice víceméně smrskly jen na drobnosti, jako pár nových režimů, lepší cvičební mód s opakováním tanečních kroků pro lepší zapamatování, nebo zbrusu nový setlist s čerstvými interprety a mnohem více skladbami, než má první díl.

Jenže tím hlavním požitkem je konečně pořádný multiplayer nejen po sobě na střídačku, ale nově nyní i ve dvou najednou před obrazovkou, což vám řeknu je pěkné maso, zvláště když máte menší prostor před televizí. Jakože si každý z tanečníků může třeba navolit jinou obtížnost vybrané skladby, když samozřejmě oba tancují na identickou písničku, tak se tímto zabaví prakticky úplně každý a Dance Central 2 je znovu typicky znamenitá hra pro přilákání nehráčů, kamarádek a vůbec všech, tradičními gamesami nepolíbených. Radost v srdci mi vykouzlila záhy i jedna praktická featurka, díky níž si můžete naimportovat klidně kompletní setlist z disku prvního tancování, takže kompletní soundtrack dvojky tak dá obrovskou porci skoro 80 písní!

A vy tak můžete tancovat na skladby z obou her bez nutnosti měnit médium v mechanice, což je pěkné. Jenže pozor, jak si Microsoft někdy až nepochopitelně nechá vše zaplatit, tak import není zadarmo, ale stojí bratru 400 MS bodů. A za tuto zbytečnou cenu (přece už jste si koupili za nikoli drobný peníz první díl) si to hodně hráčů rozmyslí. Napadlo mě, že se tím Microsoft sychruje proti tomu, že si třeba disk Dance Central půjčíte, písně si zkopírujete a hru vrátíte, ale to je už ošetřeno tím, že ještě musíte zadat speciální kódík z manuálu prvního dílu, takže import s jednou kopií hry Dance Central můžete takto provést pouze jednou.

Možná malou útěchou je pak drobný bonus přikládaný do retailových verzí hry, kdy v balení naleznete kartičku s 240 MS body, což je přesná cena jedné přídavné skladby, kterou si jako DLC můžete stáhnout z Xbox Live. Takže pro ty, kteří první díl nemají a import je nechává klidnými, je to vítaná přidaná hodnota, ovšem ti, kteří si chtějí draze naimportovat skladby z jedničky, pro ně to je spíše chabá útěcha. No, oproti prvnímu dějství zase navrch dostanete ještě ucelený barevný katalog všech vydaných her pro Kinect, což je také solidní bonus ne? 🙂

 

Obsah balení obou dílů Dance Central

 

Kartička s dárkem v podobě 240 MS bodů pro stažení jedné DLC skladby

 

Oficiální www stránka série Dance Central je zde.