Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Těch pár kousků sběratelských edic Diabla III, které vyšlo právě dnes, už je u nás beznadějně rozebráno, a i velká část českých herních obchodů už hlásí vyprodáno. Pro aktuální dnešní stav na největších prodejnách v ČR mrkněte na můj Twitter, sesumíroval jsem tam, jak na tom domácí shopy s Diablem III v den vydání jsou. Ale ani ta standardní edice není vůbec špatná, i když stojí na PC hru o několik stovek více, než je současný kurz naceňování nových počítačových titulů.

Nicméně za poněkud vyšší cenu (aktuálně se pohybuje mezi 1100,- až 1499,-) zase dostanete opravdu krásně provedené a obsahem bohatší balení, než bývá obvyklé. Předně vrchní obal tvoří poctivá kartonová krabička, na vrchu s nádherným a plasticky prolamovaným logem s hlavou závěrečného bosse Diabla. Přitom vrchní část tvoří rozkládací čtyřstránkový artbook, který u sebe drží suchý zip a jenž ukrývá kromě artworků také screenshoty s popisky. Celý tento přebal je v češtině, stejně jako papír v uvnitř schovaném klasickém plastovém DVD obalu. Nikde se ale nepíše o nutnosti neustálého připojení na internet, nicméně v požadavcích je zmíněno širokopásmové připojení.

Hra přitom podporuje Windows XP a jediné DVD nese kromě PC i instalaci na Macy. Klasická DVD krabička je z ranku těch kvalitnějších a pevnějších, a kromě herního DVD chrání i český barevný a obrázkový manuál se 36 stránkami. Ten sice neobsahuje např. popisky ovládání, ale dá se brát spíše jako stručný průvodce hrou. Důsledně popisuje prvotní tvorbu účtu na Battle.Netu a instalaci hry, pak následuje představení světa Svatyně a jeho dvoustránková mapka. Skvělá je představovačka ras hlavních hrdinů, včetně krásných artworků každé postavy.

Dále balení obsahuje ještě rovnou dvě karty pozvánek do hraní Diabla III. K tomu je znovu nutný bezplatný účet na online službě Battle.Net a stažení herního klienta, nicméně lze si půjčit i disk s hrou a s ním pak na zkoušku hrát. Mělo by tak jít hrát až ke konci I. dějství po hlavní postavu Krále kostlivců (Skeleton King). A konečně poslední položkou je podobná karta Klíče pro hosty do World of Warcraft, která umožňuje hrát až do dosažení 20. úrovně.

 

 Kompletní obsah standardní české edice Diablo III

 

Rozevřená obálka vrchní papírové krabičky hry

 

Barevná mapka herního světa uvnitř manuálu

 

Představení postav Barbarů v manuálu

 

Oficiální www stránka Diablo III je zde.