Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

djheroActivision už jak vidno neví, čím by zájem o hudební hry znovu oživil, protože to zkouší s další variací na systém Guitar Hero, tedy nyní místo kytary točíte gramofonkem. Jinak premisa celé hry je prakticky totožná, pouze s tím rozdílem, že DJ Hero uvádí samozřejmě vesměs taneční remixy v podobě vždy dvojice písní vložených přes sebe do jedné skladby.

To někdy vyloudí docela zajímavé zvučky, jindy je to ale bohapustá kakofonie zbloudilých tónů. Však je DJ Hero směrován právě na vyznavače taneční hudby, rockoví kytaristé vychovaní Guitar Hero zde pšenku nenajdou, byť minoritní část skladeb podporuje taktéž hraní na kytaru. Gramofonek je ale pěkný kousek zajímavého hardware, navíc je jeho ovládání kvůli sníženému počtu barevných tlačítek v globálu krapet lehčí, než na plastové kytarce.

Nemůžu říct, že mě mixování v DJ Hero nebavilo, ale celkově mi použitý koncept, kdy točením gramofonu pouštíte vlastně celou skladbu, připadá takový nudnější a méně zábavný, než kytarové a bicí koncerty. Však je celá hra oproti předešlým dílům zjednodušená, například zde chybí jakýkoli propracovanější karierní režim, jenž si tvůrci jistě schovávají do dalšího dějství. Pro dýžejské maniaky je pak k dostání ultra vymóděná, ale také patřičně drahá varianta Renegade Edition, zabalená ve velkém cestovním kufru, z něhož se nechá udělat stylový stolek, na který se postaví gramofon.

Ten pak má od normální verze odlišnou úpravu se zlatými cvočky a v lesklém povrchu. Jako sběratelský bonus pak ještě obdržíte dvojCD s exkluzivními songy od Jay-Z a Eminema se speciálním uměleckým artworkem na bookletu. Já tak čekám na klasické Guitar Hero Queen, kde by mohla být po vzoru The Beatles: Rock Band možná přiložená i replika unikátní Mayovy kytary Red Special. DJ Hero tak rozhodně není špatný nápad, jak zase trochu jinak využít barevné pásy z Guitar Hero, ale oproti svým předchůdcům je tak trochu chudá. Vyznavači taneční muziky ale budou jistě v rauši.

Podrobnější informace nabízím v dnešní recenzi na Games Tiscali, oficiální web je pak zde.