Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Pokud pošilháváte po stále ještě dostupné limitované sběratelské edici nové Forzy Motorsport 3, možná se vám budou hodit i následující informace. Mimo bohatšího balení se u nás prodává Forza 3 ještě jako standardní balení v zelené krabičce, to by ale mělo být vyhrazeno ponejprv kamenným obchodům, tedy pro zaplácnutí nevědomých zákazníků, kteří zde ve většině nakupují. Protože obyčejná verze totiž aktuálně stojí úplně stejně, co mnohem naditější sběratelská, takže se jí nevyplatí vůbec koupit.

Přitom limitovaná verze je k dostání vlastně za sníženou cenu, která obecně odpovídá obyčejnému balení, když má černou speciální krabičku z tvrdého kartonu s odklápěcími víčky. Pod nimi je jednak značkový světlě šedý USB disk od výrobce SanDisk s kapacitou 2GB (prázdný) a na druhé straně v umělém plyši vložená klíčenka s logem hry z nerezové oceli. Odklápěcí části přitom zavřené drží magnetky. Zajímavé také je, že krabička s vlastní hrou není průhledně zelená, jak jsme u Xbox 360 titulů zvyklí, nýbrž klasická černá. Bohužel je vyrobena z méně kvalitního a měkkého plastu, než standardní zelené boxy.

Taktéž papírový přebal je černý, pouze s logem hry a stříbrnou Audi R8, jakožto hlavním reklamním partnerem hry. Zadní strana pak postrádá obvyklé informace, protože je celá černá. Popisky obsahuje vrchní nasouvací papírový přebal, který je spolu s titulky v češtině, stejně jako velmi stručný manuál. Ten je díky tomu prakticky k ničemu. Dvě DVD poukazují na to, že jedno je pro spuštění hry a druhé obsahuje pouze část okruhů a dalšího obsahu, která by se na jediné médium nevešla.

Oproti předpokladům a některým dřívějším informacím není v balení žádný bonusový disk a taktéž chybí vložený list s kódem pro odemčení desítky bonusových vozidel (pláču nad mým oblíbeným Fiatem 131 Abarth, jakožto historickým mistrem světa WRC) a dvou smyšlených okruhů. Pokud tyto bonusy chcete, nezbývá, než si zakoupit sběratelské balení v zahraničí, tedy na podporovaných trzích služby Xbox Live. Obchod Xzone pak ve spolupráci s domácí pobočkou Microsoftu připravil další dárek v podobě reklamního budíčku ve formě pneumatiky.

Budík je docela velký, má průměr 10 cm a hloubku 4,5 cm, přičemž jej lze sundat z přiloženého stojánku. Napájí jej jedna tužková AA baterie, jež není přiložena v balení. Ciferník evokuje náboj kola s kotoučovou brzdou, ručičky jsou pak v podobě nářadí. Budík docela jemně pípá (to jsem rád) a alarm se vypíná trošku neprakticky umístěným posuvníkem na zadní straně budíčku. Dovedu si představit, že rozespalí v noci budete chtít zamáčknout pípání, zaštracháte mžourajíce po budíku, načež ho nevypnete, ale uvolníte ze stojánku, takže se vám za veselého pípotu zakutálí pod postel.

 

 

forzalimit03

Vnitřní kartonová krabička s odklápěcími víčky

 

 

forzalimit04

Vpravo klíčenka, uprostřed hra a vlevo flash disk od SanDisku

 

 

forzalimit05

Kompletní obsah limitované edice

 

 

forzalimit01

Bonusový budíček od Xzone lze sejmout a kutálet

 

 

forzalimit02

Vypnutí alarmu na zadní straně a místo pro napájení