Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

forza4logoTuto velmi pěknou limitovanou edici jste si mohli pořídit v předprodeji, neb v současné době je celý náklad pro Českou republiku prakticky rozebrán a tato edice již nejde sehnat. Za tu samou doporučenou cenu 1299,- se teď už prodává jen standardní verze hry bez bonusů. Sběratelská edice sice není tak vymazlená jako obdobná limitka minulého dílu, kterou jsem představil zde, ale i tak je to v kontextu té nižší ceny docela bohaté a pěkně provedené balení. To celé kryje kartónový obal s plastickým prolamovaným logem hry a s vozem BMW M5 2011 na obálce.

To je změna od klasické obyčejné verze, která má jednak jiné barevně provedené logo a na čelní straně trůní jiný vůz Ferrari F-458 Italia. Forza Motorsport 4 je jinak první hra vůbec, v níž si odbývá premiéru právě nová sportovní “pětka” z Mnichova. Samotné dva disky s hrou nejsou vložené do klasické plastové krabičky, ale do steelbooku z leštěného hliníkového plechu, stručný šestistránkový manuál v češtině je společný pro obě verze hry. V krabičce pak naleznete podle prodejce a trhu jednu, nebo dvě kartičky s bonusovými přídavky ke stažení. První opět s Ferrari F-458 Italia na čelní straně dovolí bezplatně stáhnout BMW Fun Pack (značkové téma dashboardu a jeden vůz BMW  M5 do hry).

Tento balíček ale Microsoft uvolnil k bezplatnému stažení pro všechny, jako první DLC do Forzy 4 zdarma. Dalším obsahem z kartičky je pak Bonus Track Pack s novou verzí testovací tratě Top Gear (Playfield layout) a novým smyšleným okruhem Benchmark Test Track. A konečně kartička nabízí i balíček pětice nových aut: Ford Mustang GT Coupe 1965, Koenigsegg Agera 2011, Lexus SC-300 1999, Porsche RUF RGT-8 2010 a Tesla Roadster Sport 2010. Druhá DLC kartička s BMW M5 na obalu pak nabízí stejný balíček okruhů Bonus Track Pack, také stejnou pětici vozů, ale plus další VIP Cars Pack s vozy Bugatti Veyron SS Coupe 2010, Ferrari F-458 Challenge 2011, Lamborghini Galardo LP570-4 Superlegerra 2011, Noble M600 2012 a Porsche RUF RT-12R 2011.

Dále si můžete stáhnout zdarma American Muscle Cars Pack s 12 vozy Buick GSX 1970, Chevrolet Nova SS 1966, Dodge SuperBee 1970, Dodge Hart Hemi SS 1968, Ford Fairlane Thunderbolt 1964, Plymouth GTX 426 Hemi 1971, Pontiac GTO Judge 1969, Pontiac Firebird Coupe 1968, Pontiac GTO 1965 a Ford Mustang Coupe GT500 Shelby 1969. Tento balíček je nyní dostupný i veřejně, je ale pro ostatní placený. A dále kartička nabízí BMW Design Challenge, tedy nové designy laku pro vozy BMW vzešlé z vítězů skutečné soutěže.

To nejlepší v celém balení je ale 100 stránková knížka v pevné vazbě Cars of Forza Motorsport 4, kterou připravili tvůrci pořadu Top Gear ve spolupráci s vývojáři Turn 10. Předmluvu obstaral duchovní otec pořadu a hlavní producent Andy Wilman (to je ten chlapík, který vymýšlí ty úchylné disciplíny v Top Gearu). Knížka představuje několik desítek vybraných supersportů, do kterých se můžete posadit ve hře. Ty pak ilustruje buď nádhernými rendery, které vytvořili pro tuto knihu v Turn 10 a také speciálně nafocenými fotografiemi od dvorních fotografů tištěného magazínu Top Gear, jako jsou Lee Brimble, Justin Leighton nebo Joe Windsor-Williams. Doprovodným textem publikaci obdařil opět moderátor a motoristický novinář Jeremy Clarkson.

 

Vlevo standardní edice hry a vpravo limitovaná sběratelská

 

Kompletní obsah limitované edice

 

Krabička s disky z leštěného hliníku

 

Malé překvapení: 3 velké bílé samolepky FM4, Turn 10 a Top Gear vložené na konec knihy

 

Ford GT v ukázce z knihy

 

McLaren F1 v ukázce z knihy

 

Mercedes-Benz SLS AMG 6.3 v ukázce z knihy

 

Oficiální web Forza Motorsport 4 je zde.