Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Určitě jste na ně i u nás někdy narazili. Sběratelské plastové figurky na motivy her nebo filmů jsou hlavně v zámoří nesmírně populární a dobře profitují ze zájmu o různé hry a snímky. Jejich velkým producentem je Todd McFarlane Productions Inc., americká firma, která se na licencované výrobky na motivy her, filmů a seriálů specializuje. Občas se její figurky prodávají i u nás, ale jsou poměrně drahé, když stojí řádově stovky až tisíce korun.

Nedávno jsem se tak potuloval Prahou a spatřil velké poutače na 50% slevu na celý sortiment v síti knižních diskontů Levné Knihy. I zavítal jsem do jedné z prodejen ve Spálené ulici přímo na zastávce tramvaje Národní třída. A mé hráčské srdce zaplesalo, když jsem tam spatřil originální sběratelské figurky Guitar Hero! Při té slevové akci, která platí do 23. ledna, mě pak jedna figurka vyšla na mrzkých 30 Kč!  Levné knihy nabízejí v současnosti všechny čtyři hlavní figurky, jež McFarlane vydal na motivy hry Guitar Hero: Legends of rock: punkáče Johnyho Napalma, kissáka Larse Ümlauta, rockera Axela Steela a boha roku God of Rock.

Figurka je zabalena v blistru s odděleným podstavečkem ve stylu loga Guitar Hero a každá postava má oddělitelnou a unikátní kytaru. Figurky jsou pak částečně ohebné v kloubech nohou i rukou a otáčí se jim hlava. Výška včetně podstavečku je kolem 14 cm (u Johnyho Napalma počítáno bez číra). Pokud byste chtěli figurku zakoupit dětem, vězte, že jsou doporučeny pro malé části od 14 let. Figurky jsou dovezené z Velké Británie, konkrétně z přebytků firmy MBC Ltd. Však mrkněte na následující obrázky, jak jsou figurky skvěle provedeny. Jo, a abych nezapomněl, ještě tam mají další figurky, tentokrát na motivy filmů Golden Compass (Zlatý Kompas) a Harryho Pottera.

 

 

 

 

 

 

Produktová stránka figurek na e-shopu Levné Knihy zde a produktová stránka figurek Guitar Hero u MacFarlane tady.