Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

medved wrr poprask banner

 

Jestli neznáte méďu Vrr, tak se klidně seznamte! Nemusíte se ho vůbec bát, protože to je malý černý a chytrý medvídek jakožto hlavní hrdina krásně ilustrovaných pohádkových knížek z pera dvojice autorů Michala Širokého a Jaromíra Štejnara. Dříve jsem o podobných knihách Tukoni psal ZDE. Doposud vyšly knihy dvě, a to v roce 2017 Medvěd Wrr – Po přečtení zavřít! a minulý rok druhé papírové dobrodružství Medvěd Wrr – Zachraň knižní svět!. A jelikož jsou knihy dvě, počkat, vlastně tři, protože jsem zapomněl na odbočku Netopýr Warren: Vzhůru nohama! s dalším hrdinou, tak je v předprodeji i druhá hra s charismatickým černoméďou Medvěd Wrr: Poprask na kolejích. Publikace jsou s Wrrkoušem dvě a tak jeho hry musí být také dvě, to aby nám to pěkně sedělo, že?

 

medved wrr karetni hra

První karetní hra Medvěd Wrr

 

Knížky to jsou všechno bohatě a móóóc pěkně ilustrované, jež jsou určené pro rodiče jako vypravěče a naslouchače od 4 let. I obě menší, jednodušší a vždy karetní stolní hry jsou přístupné malým hráčům od 7 let, ale pokud máte doma ještě menší herní geeky, tak by je měly zvládnout také. Medvěd WRR: Poprask na kolejích je tedy v pořadí druhá hra o medvědovi Wrr, která opět vychází z knižní předlohy. Pro hru jako inspirace posloužila stěžejní část druhé knihy Medvěd Wrr: Zachraň knižní svět!, jež se odehrává ve vlaku. Železnicí proradný krokodýl Crocs (podoba jména s pantoflemi je čistě náhodná) převáží knihy s pomotanými příběhy, aby je rozvezl po světě a zdiskreditoval tak želváka Edwarda s jeho tiskařským strojem.

 

medved wrr poprask karty

Druhá karetka a kostkovka Medvěd Wrr: Poprask na kolejích

 

Medvěd Wrr: Poprask na kolejích je částečně karetní a částečně kostková hra. Což je oproti první hříčce Medvěd Wrr novinka, protože tato žádné kostky jak známo nemá. Házením setů kostek se hráči snaží získat karty vagónů vlaku a složit z nich výherní kombinaci (kupř. trojice + dvojice, 5 stejných barev, 5 různých barev, atd.). Ostatně mrkněte na návody k oběma hrám, z nichž si uděláte dobrou představu, o co v nich jde a jestli vás tyto karetky zaujmou. Pravidla starší hry Medvěd Wrr ZDE a pravidla nové TADY. Autorem obou titulů je zkušený a známý matador deskovek, toho času produktový manager distributora Blackfire Entertainment, Michal Ekrt.

 

medved wrr products

Medvěd Wrr dělá do her i knih, do nichž mu leze i netopejr

 

A teď to nejlepší na konec. Hry seženete pod šest stovek, každá kniha stojí lehce přes tři a pokud je nekoupíte ve vašem oblíbeném knihkupectví či obchodě, mrkněte na oficiální medvědí eshop, kde mají úplně všechno pěkně v tlapách připraveno pro lesní poštu. Ukázku z první knihy najdete TUTO (včetně těch parádních obrázků!) a dokonce si ji můžete pustit jako interaktivní audioknihu, kterou autoři uvolnili zadarmo! A ZDE najdete jak bonusovou bezplatnou karetní hru s medvědem Wrr (vystřihnout, slepit a hrát), tak i jeho vystřihovánku. Myslím, že méďa Wrrkouš může potěšit vaše mladší dítka, však Vánoce jsou tu co nevidět.