Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Metro Exodus Banner

 

Nevím, jak moc Metro Exodus potřebuje reklamu, ale vždy mě potěší, pokud vidím v televizi nějakou inzerci na počítačovou či konzolovou hru (což je velmi zřídka, protože takováto forma reklamy je velmi drahá), případně alespoň nějaký hezký herně-propagační poster, billboard, plakát apod. na ulicích. V současné době jsem narazil rovnou na dva velké a osvětlené billboardy právě na Metro Exodus. Podle log si je zřejmě pronajal královéhradecký distributor Playman (který k nám krabicovky Metro Exodus dovezl a počeštil) ve spolupráci s herním obchodem Xzone.

První se nachází v Modřanské ulici směrem do centra Prahy, kousek za křižovatkou s ulicí Generála Šišky (bod v mapě). A druhý míjím každý den cestou z práce, když je stejný billboard umístěný tentokráte na výjezdu z centra v ulici K Barrandovu směrem k Pražskému okruhu, kousek za křižovatkou s ulicí Wassermanova na konci Barrandovského sídliště (bod v mapě).

Ceny za pronájem takovýchto billboardů nejsou až takové pálky, jak jsem se zpočátku domníval. Konkrétně identický billboard v Modřanech se nechá pronajmout na 1 měsíc, což je minimální doba vylepení, za 14.000,- bez DPH. Na Barrandově je to o dost dražší, protože předpokládám, že tím směrem jezdí více vozidel a tak reklamu vidí více lidí. Tam aktuálně měsíční pronájem stojí 38.000,- bez DPH, přičemž v obou případech je v ceně nalepení a pojištění. Samotný velkoformátový tisk reklamy v těchto cenách obyčejně není obsažen. Takže pokud si Playman zaplatil dva tyto billboardy na 1 měsíc, celkem ho vyšly na 63.440.- včetně DPH.