Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Zítra se začne prodávat počítačová verze Grand Theft Auto 4 s cz manuálem, na kterou má ale několikadenní exkluzivitu pouze síť JRC. Ve všech ostatních obchodech by měla být tato GTA4 k mání zřejmě až v pondělí, ovšem to neplatí o komplet anglické dovezené verzi, která je volná. Hra má pouze český obal, manuál a další tištěné materiály. Nicméně alespoň za vyšší cenu, než je u nás obvyklá (doporučená je dosti vysokých 1199,-), dostanete opravdu krásné balení s reliéfním logem hry.

To je vyraženo na vnějším papírovém přebalu, který je rozkládací, s obrázky uvnitř. Ovšem takto pojatá balení her prodávaná v zahraničí mají často zámek ze suchého zipu, který rozkládací listy mající tendenci k otevírání drží pěkně při sobě. Tuto fičurku domácí balení nemá, já jsem “zámek” vyřešil nalepením průhledné oboustranné samolepky na vnější křídlo, takže obal drží zavřený.

Podobně jako u dřívějších konzolových verzí, nechybí u PC mutace hry ani velká rozkládací mapa města Liberty City také v češtině, na jejíž druhé straně je plakát. Kromě pěkného obrazového manuálu je přibalen ještě útlý průvodce po Liberty City a druhé DVD, což je kvantitativní změna oproti jedno diskové edici u konzolových verzí. Další disk obsahuje 8 gigový archív dat, hlavně textur ve vyšším rozlišení.

Zběžný pohled pak odhalí tři zásadní novinky PC verze, tedy možnost pouštění vlastní hudby skrze rádio Indenpendence FM, multiplayer v rámci Windows Live až pro 32 hráčů a video editor pro tvorbu snímků ze hry. Obchod Xzone pak sponzoruje tvorbu českých titulků do této hry, takže jeho zákazníci se k ní po dokončení dostanou nejdříve.


gta401.jpg

gta402.jpg


Minimální požadavky na hardware:

Procesor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
Paměť: 1.5GB
HDD: 16GB
Video: 256MB NVidia 7900 / 256MB ATI X1900
DirectX 9 Stereo zvukovka

Doporučené požadavky na hardware:

Procesor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
Paměť: 2GB (Windows XP) 2.5GB (Windows Vista)
HDD: 18GB
Video: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870
DirectX 9 Surround zvukovka


Oficiální www stránky GTA4 jsou zde.