Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

overclockingNedávno jsem byl pozvaný na Overclocking Show, kterou pořádala Elektronic Arts. Jelikož jsem nic podobného neviděl v akci, tedy až na zkušenost s vypalováním bradavic na zadku tekutým dusíkem, kterým se chladí procesory, akcičku jsem navštívil. Bylo to zajímavé, leč přetaktovávací řehole je hodně trpělivá činnost, takže pro osazenstvo byly možná zajímavější pokusy a hrátky s dusíkem, který má bod varu -195,8 celsiusů a v normální atmosféře pokojových teplot dělá učiněné divy.

Takový pěkný hadřík s logem NVIDIA se po polití stal doslova kamenným artefaktem a rozparcelovaný koberec v prezentační místnosti EA se po zchlazení krapet zcvrknul, nehledě na spektakulární kouřové efekty při rozlívání dusíku na zem. Každopádně po skončení přetaktovacího dýchánku, kde se podařilo nakopnout dodaný procesor od Intelu zhruba o 1 GB nad normu, rozhodně minimálně na Praze 4 citelně ubylo kožních výrůstků skorem u všech zúčastněných i bez nelákavé návštěvy kožního lékaře.

Když si vzpomenu, že mě před několika měsíci dlabala kožařka malou bradavici na prstu jakousi šílenou chirurgickou lžičkou s pekelně ostrými okraji (protože to je prý oproti dusíku jistota), měl jsem ještě počkat a na Overclocking show si trošku nabrat na vatičku. Možná bych si bolestivé dlabání mohl tehdá ušetřit.

V kovové rouře nad procesorem se právě vaří dusík.

Koberec měl prý moc jemný chlup, tak jsme mu trošku přitvrdili fazónu.