Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

mutantJestli patříte k fanouškům a hráčům starší bojové hry s miniaturami Warzone na pozadí světa Mutant Chronicles, jistě vás potěší, že se připravuje reinkarnace v podobě nové varianty hry právě ze světa megakorporací a Černé legie. Připravuje ji společnost Fantasy Flight Games, která se zabývá vývojem a výrobou moderních stolních her.

Bude využívat zjednodušená a předělaná pravidla první edice hry Warzone tak, aby za prvé jedna partie trvala kolem jedné hodiny a za druhé, aby byla hra přístupná širokému rozpětí hráčů bez nutnosti zdlouhavého louskání složitých pravidel, jak je tomu u originálu Warzone. Startovní sada bude ale obsahovat jen 2 x 5 postaviček a má stát necelých třicet dolarů.

Hráči si pak mohou dokupovat i další přídavné balíčky náhodně namíchaných postaviček různých hodnot. Ty budou obsahovat vždy kvarteto vojáčků a jejich cena je stanovena na necelých 13 dolarů. Nová verze hry je určena striktně jen pro dvojici protivníků a na severoamerický trh má nejdříve přijít v průběhu října tohoto roku. Bohužel se nic neví o dostupnosti na starém kontinentu potažmo u nás.

Výrobce zatím nezveřejnil prakticky žádné konkrétnější informace, ani obrázky, jeho domovský web s přehledem všech her z jeho portfolia (mnohé se s českým návodem dovážejí i k nám) naleznete zde. Dnes jsem si shodou náhod koupil hororovou deskovku Fury of Dracula (Hněv Drákuly) od stejného výrobce, kterou k nám dováží Blackfire Entertainment, takže až odehraji alespoň jednu partii, nahodím sem opět recenzi.

Zřejmě jste si také všimli, že jsem založil novou rubriku “Společenské hry”, do které tyto články spadají.