Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Právě příchozí Bioshock 2 kromě otravných ochran na druhou stranu podpořil svůj prodej sběratelskou Speciální edicí, kterážto se opravdu povedla. Po pravdě takto obří balení v ceně obyčejné hry jsem nečekal. Však tvrdá kartónová bedýnka má úctyhodné rozměry a na horním víku plasticky nastříkanou malbu motýla sestaveného z dlaní. Obsah pak je ještě lákavější: nejdříve narazíte na skutečnou vinylovou dlouhohrající desku, na které je nahrán oficiální soundtrack předešlého prvního dílu Bioshocku.

Na dvou stranách desky najdete celkem 24 skladeb. Oficiální soundtrack druhého dílu taktéž nechybí, přičemž ten už je na klasickém CD, jenž ale také vypadá jako deska. CD nabízí dalších 26 skladeb. Dále je v balení srolované kvarteto plakátků z města Rapture, nicméně dva z nich jsou stejné. Vlastní hra je tentokrát bez české lokalizace a její obal zdobí opět plastický boxart s duhovými prvky, který je stejně jako barevný manuál společný i pro obyčejné verze hry. Nejlepším dárkem je ale velká A4 kniha artworků Deco of Evolution s pevnou šitou vazbou a na křídovém papíru.

Kniha má s obálkou 176 stránek, působí velice luxusně a obsahuje nádherné kresby obyvatel Rapture před i po mutaci, taťků, sestřiček, prostředí, zbraní, ovládacího rozhraní a automatů, reklam v Rapture a filmové pásy story boardů. Knihy takovéhoto rozsahu a kvality se u nás běžně prodávají za mnoho set korun. Hlavně tato kniha byla mým impulsem pro nákup této edice, o hru mi zas tak moc nešlo. A třešničkou na dortu pak bylo i přibalení pohyblivé figurky malé sestřičky s injektorem na Adam, zřejmě z přebytečných zásob pro předobjednávající. Na obrázky celého balení se podívejte dále:

 

 

Speciální edice má vskutku velké rozměry.

 

Kompletní obsah balení.

 

Plakáty, ten vlevo je přibalen dvakrát.

 

Artworky v knize jsou nádherné, zde postavy do multiplayeru.

 

Koncepty map pro multiplayer.

 

Návrhy zbraní, vlevo kuše, vpravo brokovnice.

 

Figurka malé sestry je pohyblivá v kloubech.