Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Po skvělém periferním využití kytarky v Guitar Hero, přichází pomalu na scénu další trojice potenciálně kvalitních titulů, tentokráte pro starou známou kamerku EyeToy. Již čtvrtým titulem ze série EyeToy Play bude EyeToy Sports, jakožto opravdu obří snůška zábavných miniher se sportovní tématikou pro jednoho až osmičku hráčů. Má nabídnout přesně 101 her! Opravdu vidíte dobře, je jich na mou duši takový počet a všechny jsou inspirované skutečnými kolektivními i individuálními sporty, samozřejmě s ohledem na co největší zjednodušení a zábavnost pro všechny věkové kategorie.

Zatím jsem viděl např. volejbal, kde si pinkají dvojice hráčů přes síť z bočního pohledu (hra bude zřejmě využívat širokoúhlé čočky jako EyeToy Kinetic). Nudně ovšem vypadají skoky do vody, kde skokanovy kreace vyluzujete pohybem těla a paží. Ve výběru je dokonce i zajímavý penaltový rozstřel, kdy jeden hráč kope na bránu a druhý, či všichni ostatní jsou napakováni na brankové čáře jako živá hradba branařů. V takovém množství miniher se určitě najde řada slabších kousků, ovšem každý díl EyeToy Play vždy zatím nabídl mnohé skvěle zábavné minihry zejména pro vícero hráčů a zde tomu věřím také. Že by malá inspirace předvedenými sportovními kousky na Nintendo Wii, ovšem v úpravě pro kamerku? Nu, docela bych na tento zdroj materiálu londýnského studia SCEE vsadil.

 

 

Stejně jako původní Playstation hostila oblíbenou hříčku s neposlušnými panďuláčky Lemmings, i Playstation 2 bude další platformou v pořadí, kam tito zelení trpaslíci zavítají. Jenže i zde se našlo využití pro chytrou kamerku, i když ta nebude ke hraní životně nutná. Když budete totiž chtít převést neposedníčky přes nějakou rozsedlinu, nebo je dostat na vyšší místo v úrovni, můžete k tomu použít své ruce jako most, nebo rovnou celé tělo jako výtah. Podobně prý bude možné jednotlivého človíčka vzít přímo do ruky a přenést ho tam kam je potřeba. Hrál jsem Lemmingy ještě v osmibitové éře a na takovéto vychytávky se docela těším. Představa, že chytnu do prstů zbloudilého Lemminga, který právě padá do propasti zavání charitou a tu já hrozně rád. 🙂

Posledním zajímavým programem z portfolia kamerky má být druhý díl cvičebního trenéra EyeToy Kinetic: Combat. Zde nic bližšího zatím nevím, jen to, že místo cvičení budete trénovat pod vedením trojice skutečných trenéru bojových umění Karate a Kung-fu. Určitě ale neshlédnete a neprojdete deset lekcí a vymlátíte diskotéku, ale spíše tento titul povede opět cvičení na protažení a výdrž právě ve stylu bojových sportů. Takže si můžete být jisti, že se tentokrát zapotíte ještě víc než u Kinetiku. Bude to chtít ale dobré tlumení podlahy, protože podle prvních videí z vlastního hraní to bude dosti poskočné. Obývací stěnu také raději spalte, protože dobře mířený výkop do svátečních skleniček z křišťálu může rázem učinit přítrž vašemu bojovému duchu.