Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

wiiAž do neděle své brány otevírá Veletrh hraček a modelářství, přičemž v jeho rámci lze nalézt taktéž drobnější expozice zaměřené na videoherní trh. Rozhodně návštěvu doporučuju, tedy ne kvůli videohrám, ale hlavně kvůli dosti široké expozici všemožných a kvalitních hraček, společenských her, draků, letadel, modelů, aut, apod.

Je zajímavé, že většinu prezentovaných výrobků v normálních obchodech nekoupíte, nejsou to  totiž žádné plastové šunky z Číny, ale vesměs kvalitní hračky, třeba ze dřeva. Navíc nechybí ani takové libůstky, jako velké vláčkoviště od Märklinu, celá hala pro prezentaci létajících modelů, vodní bazén pro modely lodí, driftovací dráha pro RC modely, nebo obří krajinka, kde se prohání nádherné a všestranně funkční RC kamiony. Svou troškou do mlýna přispěli i herní firmičky, takže u vchodu rovnou naleznete menší stánek Playstation 3, bohužel jen se stojany se starými verzemi.

Ani nevím, co se na nich hrálo, ovšem všiml jsem si kukaně s volantem před Gran Turismem 5: Prologue. Mnohem větší plochu si pak zabral Conquest, dovozce produktů od Nintenda. Bíle oděný stánek už je tradičním prvkem veletrhu a najdete tam samozřejmě jak několik Wííček, kde si třeba vyzkoušíte Wii Fit, tak i stojánky s kapesními DSky a prodejničku her na tyto platformy s veletržní slevkou. Hned vedle je k dispozici i autodráha Carrera, tedy další produkt, který Conquest k nám dováží. Posledním herním zástupcem je malý stánek budgetového distributora US Action, ale nabízející všechny aktuálně vydané hry s 50% slevou, tedy za maximálních 149 korun.

Na stánku mě zaujal hlavně první DiRT na PC za výborných 99,- a dále např. MotoGP 08 za těch stropových 149,-. Pokud tedy nebudete vědět, co s volným časem o víkendu, určitě se na Letňanské stanové výstaviště podívejte, já už tam chodím prakticky od prvního ročníku a každý nabízí docela hodně novinek, které se navíc dají pořídit skoro u všech stánků s drobnými dárky, nebo slevou z maloobchodních cen kolem 10%.

Já kupř. koupil pro tříletého sousedovic kluka houpacího šneka s pilotem od Playmobilu za 139,-, a k tomu jsem dostal navíc pravého igráčka od stejného výrobce dle výběru zadara a ještě balíček kvartet s automobily od Piatnika z Vídně. To je k blbému šneku docela gut nabídka. Nu a nakonec jsem si koupil Gothic 3 a Křižáky za těch 50% ceny, tedy dohromady za tři kilča. Dojem z dobrého kupu mi vydržel ale jen domů, kde jsem zjistil, že Gothic 3 už dávno mám a Křižáci nejsou zrovna moje krevní skupina. Ale mám aspoň toho supr šneka, že?

Oficiální www stránky veletrhu jsou zde.