Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

rings.jpgPodle několika zpráv ze zámořských herních serverů prý Microsoft u všech nových konzolí prodlužuje záruční lhůtu ze zákonných dvou (v evropě) na tři roky. Není to samozřejmě reakce na rapidně se zlepšující spolehlivost konzolí jak by se mohlo na první nadšený pohled zdát, ale spíše prodloužení možnosti zákazníkům opravit zadarmo jejich často porouchané mašiny.

Nevím, jestli je to platná zpráva a jestli to zasáhne i náš domácí trh, ale trpělivost již dávno došla i mnohým zavedeným a respektovaným herním serverům. Nemluvím teď samozřejmě o mém blogu, i když mě Xbox jednou také odešel do věčných lovišť, ale např. o serveru IGN. Pro něj pracuje trojice redaktorů, mající na starosti mimo jiné i podcasty právě o Xboxu 360. Co štěstěna nechtěla, celé trojici s krátkým odstupem "vybouchly" jejich redakční konzole a nebýt briskního zásahu americké centrály Microsoftu nejen u tohoto serveru, by ostuda byla daleko větší.

U mě zatím druhý Xbox daný výměnou naštěstí jede spolehlivě (ťuk ťuk), takže doufám, že to tak do dalších let zůstane, tedy alespoň do doby, než ho nahradím vyspělejší Elite verzí. Ovšem ta trpí také množstvím chyb a poruch, takže si raději ještě nějaký ten měsíc počkám.