Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Pro recenzi jsem po Vánocích dostal zapůjčen (díky Fido!) kompletní band Guitar Hero: World Tour, tedy největší balení s kytarkou, mikrofonem a bicí supravou. To jsem seskupil ještě s mojí kytarkou z novinářské verze a pozval sousedy, abychom hru důkladně proklepli na Silvestra. A přátelé, povedlo se. Čekal jsem, že si celý den a noc vždy jen tak drobně zafidláme, ale nakonec měla hra takový náboj, že jsme bubínek smontovali asi v 19 hodin a v kuse! pak nonstop hráli, tedy kromě pauzy o půlnoci, až do půl čtvrté ráno!

Jaktěživ si nepamatuji, kdy jsem byl schopen hrát nějaký titul prakticky osm hodin v kuse. U Guitar Hero ten čas uplynul jako voda. Však to považuji za jeden z nejlepších nápadů v historii interaktivní zábavy a tomu říkám ten pravý next-gen. Ne nějaké vyfintěné grafice v Crysis, nebo Gears of War. Lví podíl na tom v posledním dílu World Tour má naprosto fantastický setlist, obsahující úžasné fláky zejména klasického rocku od roku 1967 a až po dnešek ve více než osmdesátce skladeb!

Pamatuji se ještě, jak jsem kdysi spěchal do jedné prodejny, abych si vyzvedl první díl s ještě rozvrzanou a malinkou kytarkou na PS2 a doma jsem pak s mým sousedem, který hrál v kapele, žasnul nad tím, jaká je to skvělá zábava. Později sem nahodím kompletní fotogalerii celého řádění na Silvestra, včetně záběrů zmíněného souseda Kamila, kterému jsme jeho kombo po půlnoci přenesli na náš balkon, vyhulili hlasitost na max a on na celé město z  pátého patra spustil naprosto šílené kvílející sólo z jeho elektrické kytary Huyndai.

Každopádně řadím Guitar Hero na pomyslný piedestal casual a párty her. Zatím tedy několik momentek z koncertu naší malé kapelky. A milé Nintendo Wii, ta hra vyšla poprvé na Playstation 2…

 

gh06

 

gh05

 

gh04

 

gh03

 

gh02

 

gh01

 

Domovská www stránka všech dílů Guitar Hero je zde.