Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Teď se všude mluví o kardinálním úspěchu ve středu vydaného Trials: Evolution pro X360, ale málokdo už ví, že jeho finští tvůrci z původně nezávislého studia RedLynx dříve vytvořili celou kupu podobných hříček, ponejvíce ve formě jednoduchých arkádiček v Javě do prohlížeče. Ty dodnes nabízejí portály s online hrami, jako je třeba MiniClip. Nicméně jako oslavu dvoumiliontého stažení předcházející X360 hry Trials HD tvůrci sami vytvořili a zkompilovali velmi povedený balíček nejlepších tratí ze všech javových dílů a nabídli ho ke stažení zcela zdarma!

Vzpomínková kompilace trialových soutěží Trials Legends od vás vyžaduje jediné: přihlásit se na Facebook RedLynxu, “likeovat” jejich facebookovou stránku a záhy se vám zpřístupní link na stažení 103 MB veliké hry. Hra obsahuje velký výběr tratí ze všech trialových hříček, které tvůrci vydali mezi léty 2005-2009. Tedy se jedná o tituly Trials Basic, Trials Pro, Trials: Construction Yard a Trials: Mountain Heights. K tomu navíc doplnili kolonku z Trials HD oblíbených turnajů, v nichž se počítá až výsledný čas z několika tratí a také jednoduchý editor vlastních tratí, které ale nelze nijak sdílet. Což ve výsledku značí celkem macatých 33 tratí + další tři turnaje, zde ještě označené jako Maratóny. A k tomu už od začátku volný výběr ze 6 trialových i krosových motocyklů.

 

První trať z Trials Basic ala z Trials Legends

 

Samozřejmě jsou hry na dnešní dobu hodně zjednodušené, běží v okně a v jednom daném rozlišení s tím, že ovládání je možné pouze klávesnicí a nelze jej nijak změnit. Graficky se jedná o 2D náhled s předrenderovaným pozadím a spritovými motocykly, ale vzhledem k tomu, že je to všechno zdarma a stále historicky pěkně hratelné a příjemně náročné, vůbec to myslím nevadí a hra se podle mého nechá skvěle užít třeba na notebooku, protože je samozřejmě velice nenáročná. Jo a mimochodem tu Javu už samozřejmě nepotřebujete, celá hra je nyní šířená jako jediný exe soubor zcela bez jakéhokoli omezení a DRM.

Oficiální web Trials Legends je zde a mimo oficiální zdroj přes Facebook lze i bez facebookového účtu hru stáhnout tady.