Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Abych řekl pravdu, tak jsem poslednímu datu vydání  tuto středu 24.11.2010 stejně tak jen po očku věřil. Dokud jsem ho neměl v ruce, tak jsem byl opatrný. Ale je to tak, kopie už jsou v tuto dobu ve skladech prodejců a jedno balení základní verze (objednaná sběratelská přijde za chvíli) už mám nějakou dobu fyzicky k dispozici. Abyste věřili, že GT5 opravdu vyjde, přikládám obrázky české verze s českým manuálem, která není novinářská, takže plně odovídá té, kterou si za dva dny koupíte.

Podle balení hra již bez patche podporuje 3D zobrazení na kompatibilních televizích s 3D brýlemi, nabízí online multiplayer pro těch slíbených 16 hráčů v plném HD 1080p, nebo dokáže využít kamerky Eye. Offline si zajezdí i dva hráči, minimum je 256MB volného místa na disku, volitelná je ale kompletní skoro hodinová instalace na pevný disk. GT5 taktéž podporuje propojení s Gran Turismem pro PSP. Impresivní je seznam automobilů, jenž obsahuje přesně 1031 vozidel od 97 značek ze 13 zemí. 7 aut z tohoto seznamu jsou dokonce veteráni starší padesáti let.

Žádný český vůz ovšem v garáži nenajdete, největší počet parkovacích stání samozřejmě okupuje domácí Japonsko, následované USA, Německem a Velkou Británií. Vozidel s detailními interiéry ale má být pouze 182. Nabídka okruhů je ovšem na hru tohoto formátu docela slabá. Celkem se projedete po 27 tratích a okruzích, z nichž je pouze 10 skutečných okruhů, zbytek jsou městské a smyšlené trati z části převzaté i z minulých Gran Turismo her. Spolu s variantami je tak celkově tratí asi 100. Potvrzuji také závody motokár, editor vlastních tratí, dva hlavní režimy hry – karierní GT Mode a tradiční arkádový, přímo ve hře je i obsáhlý manuál.

 

 

Oficiální www stránka Gran Turismo 5 je zde.